2017. augusztus 24., csütörtök

Sárkányok: Irány az Ismeretlen! 5/7. évad ÚJABB 2 jelenet!

Három a Magyar igazság....harmadszorra is sziasztok! 
(Komolyan kezd fárasztó lenni a minden napi írás... :'D )

 De annyi kihagyás után lehet meg is érdemlem. :D Na, de a lényeg 2 ÚJ KLIPP amiket úgy hajnali 1-kor láttam, de bevallom túl lusta voltam akkor rögtön cikket írni mondom ha felkeltem megírom nektek, szóval ezt betartván itt is vagyok! ;)



  1. Na végre valami égi küzdelem! Hát ez már valami! :D
  2. Háááát a Parázsfarkak nem túl hűségesek ellentétben sárkánylovas barátaink jószágaival, ami érthető is, láncon vannak tartva ami nem lehet túl kényelmes és az az eszement még csapkodja is őket valami miniostorral (igen miniostor ezentúl ez lesz a neve xD )
  3. Szóóóval valószínűleg nem hiszem, hogy túlzottan nagy ellenségek lennének, hiszen leszedik a lovast az viszontlátásra Parázsfarok uraság/asszonyság.
És akkor második videó:
 


  1. Hát igen, kellemetlen az éjszaka közepén felriadni, hogy a szigetet elárassza a láva a vulkán miatt.
  2. Erről annyit lehet megállapítani max, hogy próbálják menteni a szigetet több kevesebb (inkább kevesebb) sikerrel, Takonypóc meg hisztizik a háza miatt (amúgy Kampó reakciója zseniális xD )
  3. A vödrök itt is megjelennek a sárkányokon, valószínűleg ugyanazzal a sárga anyaggal, mint az előző videókban ami ugye, megtudhatjuk a videóból, hogy Gronkel vas és a lyukak betömésére szolgál.
Hát ennyi fért ebbe a cikkbe bele és tekintettel arra, hogy holnap érkezik az új évad nem hiszem, hogy sok spoilert kapnánk szóval akkor a legközelebbi viszont olvasásra!

(Tudom ebben a cikkben nem fűztem túl sok mindent a videókhoz, de sietek, mert dolgom is van és azért ez a 2 videó nem túl sok mindenről szólt kb. minden kivehető és egyértelmű. ;D )


46 megjegyzés:

  1. A sárga folyadék ha megnézed mégegyszer és figyelsz akkor azt hiszem azt mondják hogy Gronkel vas? Nem vagyok benne biztos de én úgy hallottam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Ugye tegnap nagyon siettem így csak "ide dobtam" a 2 jelenetet alaposabb elemzés sajnos nem történt. :( De, most megnéztem alaposan, figyeltem a szövegre és megnéztem a leírásokat is valóban gronkel vas! :D

      Törlés
    2. Figyelem ezt egy kis spoiler az új évadból de akit érdekkel az,hogy mi az a sárga folyadék akkor most megtudja.De figyelem ez spoiler szóval aki nem akarja,hogy elrontsam a napját akkor kérem ne tekerjen vagy görgessen tovább.





















      Na szóval fent már hallottam hogy valaki a Gronkel vashoz kanyarodik.Az jó tette.Ugyan is a sárga folyadék a Végzet dal borostyán amit egybe kevertek a Gronkel vassal.És azért szállították,hogy a lávára öntsék mert attól a láva gyorsabban köt meg.(Valahogy így,így értettem).És erről fog szólni az első epizód.

      Törlés
  2. Szia Adri!
    Csak szeretném elmondi hogy a Rise of Berk-be "megérkezett" a Sandbuster sárkány!
    Itt van a leírása(eredetileg nem magyar): Ez a ravasz flótás a homokon "átúszva" kapja el áldozatait és húzza át őket barlangjába! Rengeteg zsákmányt felhalmozva, rosszindulatún támadva meg azokat akiket tolvajnak tart!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ezt jó tudni mivel (már) nem játszom a játékkal. :)

      Törlés
  3. Halljátok azér megjegyezném ez a netflix is egy nagy szar ugye nekem van rá előfizetve mondom 25 akk nézzünk sárkányokat erre keresem sehol mondom mi a? erre csak a filmek vannak fenn mondom rákérdezek a supportnál majd közli velem hogy magyarországon nem elérhető a netflixen? XD beszarok szóval várjak amíg valaki felrakja akkor is ha pénzt adok ki rá... azér keményem adják elő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár azt is mondták hogy idő közbe lehet elérhető lesz itt is angolul

      Törlés
  4. Szia Adri!
    A Httyd wiki szerint a Sandbuster Rejtély osztályú sárkány!
    És van 2 másik új sárkány (a Sandbuster-ön és Sentinel-en kívül aki Szikla osztályú)
    -Grim Gnasher (Éles osztály)
    -Slitherwing (Rejtély osztály)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszönöm, nem követtem ilyen gyorsan még a változásokat. :'D (Bár nem értem, bakker ha barlangokban lakik és a földön át húzza le áldozatait ráadásul fél a fénytől akkor miért Rejtély és nem Szikla, ennyi erővel a Suttogó is rejtély.... Néha olyan logikátlanok ezek az osztálybesorolások részemről.. :/

      Törlés
    2. Foreverwing logic! ;)

      Törlés
  5. Ma megnéztem netflxen az 5. évadot hát vannak olyan dolgok amik azér ledöntöttek a lábamról nemakarok semit elárulni de lesz ebből 6. évad is ugyanis a vége (ami brutális fordulat) megint félben van

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen lesz 6. évad csak az a baj h utána több már nem lesz! :(

      Törlés
    2. Igen terveztek 7/8 (avagy 5/6.) évadot szóval ez eddig is így volt, ugye kihúzzák amíg lehet, hogy legyen valamink a 3. filmig. :3

      Törlés
    3. hát lehet hogy nem lesz a ezek után több évad de nekem úgy lenne logikus hogy ha az eddigiek az 1. és a 2. filmet kötik össze akkor lennie kéne a 2. és 3. filmet összekötő évadoknak is de lehet hogy valóban nem tervezik nekem így logikus.

      Törlés
  6. Hali,

    Nos, nem nagyon törekedtek arra sem, hogy összekössék a két filmet, vagy ezt az Edge sorozatot a 3. filmmel. Úgy értem: voltak benne nagyon is jó átfedések (lásd, Pléhpofa hogyan szerezte meg Fejtörőt), de mondjuk a sok filler rész helyett több hangsúly fektettem volna Hablaty kütyüjeire.

    Csak kettő látszik: a sárkányszárnya, és a kardja. Hol van a rugótekercs, a sárkányszemre emlékeztető zipzárhátgáz tárolója, amit a lábszárán hord, pl. Bár lesz még 13 rész az Edge-ből, talán majd ott utalnak. :-)

    VálaszTörlés
  7. A Race to the Edge is a 2. film előtt játszódik és a most megjelent részekkel kezd egyre közelebb kerülni a filmhez. A cipzárhátgáz tárolónál még nem tart mivel az a kard markolatában kap helyet, és egyenlőre csak a kardot tökéletesíti. De, hogy az új részekben mire jut majd meglátjuk. :)

    VálaszTörlés
  8. Jogos. Csak gondoltam, rászánhattak volna ezekre is egy kis időd. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nemtudom medddig itt jelenleg fennvan az összes rész https://www.youtube.com/channel/UC4RR68yNZlWuiuDIo3wAuWw/videos akit érdekel 3 rész nem teljes de a többi az

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
    3. úgy értem hogy az összes új rész amik mostanában jottek ki azoo vannak fent

      Törlés
  9. Hali,

    Halljátok, a részeket nagyon durván nyomják, már ami a durvaságokat illeti. Krogan, ahogy megölte az egyik sárkányvadászt, az nem volt egyszerű. Az efféle dolgokat is biztos kivágják majd a magyar változatból.

    És amikor Takonypóc, és Gustav lopakodtak a sziklák közt, mikor az ádázok szigetén voltak, a jég ábrázolása olyan volt, mint a 2. filmben az alfa sárkányé. Mondom: honnan ilyen ismerős az a jég. ;)

    Az 5. részig jutottam, lefagyott tegnap a videóm, így majd folytatom még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. majd ha megnézed a 13.részt na ott a végén ledőlsz az asztaltól mindenre számított az ember de erre nem.

      Törlés
  10. Szia,

    Ja, asszem sejtem mire gondolsz a 13. részt illetően. :) Mikor írtad, hogy meglepő fordulatot vesz, belenéztem a részbe, és a végére tekertem. Johann ott volt Viggo és Krogan sátrában, és egy lencsét akar megnézni a singetail sárkány tüzével, és itt van vége.

    Ez kb. annak felel meg, mint a 26. rész vége: láttuk, mikor Viggo a flightmare sárkánnyal vetítette ki a falra a lencse tartalmát, ahol "elvileg" a nightfury van, és akkor láttad at először és utoljára. Na, szerintem itt is így lesz. Ha nem, az kész csoda. XD

    Mivel ez csak egy kis szórakoztató jellegű sorozat, így nincs konkrét terve, mondanivalója, ezért maradnak nyitva csomó dolgok. Kell valami a 3. filmhez is, és, hogy ezt kitöltsék valamivel addig. :)

    VálaszTörlés
  11. Már bocsi, aki még nem látta az ne olvassa, amit írtam. :) De gondolom, már azért elég sokan láttátok, hisz már 28-án hétfőn fönt volt az összes gyakorlatilag a youtube-on.

    VálaszTörlés
  12. Spoiler alert































    Még mindig én mondtam :D






    Igen meg én azért észrevettem hogy van elég sok utalás a 2. filmre pl ami elég hamar feltűnik hogy ahogy mondtad a barlangban lévő jég aztán ottvan amikor Vanaheim(=a sárkány "temető")be mennek a sziget fele vagy az egész legalábbis a nagyja egy alfa/bewilderbeast csontváz bár sziklának néz ki de a forma kivehető a fejéből az agyar meg a tüske? szerű háta. Meg Johann(aminek semmi értelme??)is amikor Viggo és Krogan-el áll a sátorba a "King of dragons"-t említi van ennél egyértelműbb? Meg csak úgy random eszembe jutott ,hogy ez a ködfelhő mindig a dolgok végét jelzi azt csak úgy elmegy XD pl 1. film mindig a ködig értek a vikingek ...sorozat semmi köd mindenhova ellátni már voltak arra... rtte a ködön keresztül van Johann hajója ami már sehol sincs ugyanis voltak arra... meg amikor (megint spoiler) asztrid üldözi krogant és viggot akkor is a ködbe menekülnek... micsoda meglepetés XDDDDD

    VálaszTörlés
  13. És tényleg! Ez a sok "ködös jelenség" jelenet már valóban sejtetni kíván valamit. :) Bár meg is értem valahol. A köd ugyan is egy nagyon jó elem arra, hogy valami nem tiszta még valahol az életben. Én mondjuk személy szerint szeretem az efféle rejtett utalásokat az ilyen jellegű szimbolikus elemekkel. :) A köd ugyan is eléggé misztikus, hát még ami azon túl van. ;)

    VálaszTörlés
  14. Amúgy van egykis hiba ebbe a Johann egy gonosz dologba.. nem is egy hol is kezdjem...

    Elsőnek Johann ezek alapján az 1. évad óta a sárkányvadászoknak dolgozik és a lencse kell neki Hanga övéről... aha de mégis honnan volt fogalma hogy hanga megismeri őket? de ha még meg is ismeri gyerekként nem volt nála a lencse szóval fogalma se lehetett erről de mind1

    Másodszor az rtte úgy indul hogy Johann azt mondja az ő hajóján van egy kincs khmm khmm sárkányszem de ha az valóban az ő hajója akkor miért nem adta csak úgy oda viggonak a sárkányszemet ?

    Akkor ottvan az a rész a... 5.évad 12? asszem az aukciós ha valóban ellenségek akkor miért segít hablatyéknak tönkretenni viggo aukcióját? Fuck logic.. meg akkor amikor a "tengerzúzó"(mindjárt hányok) maradjon a submaripper a vizben volt ugye Viggo láncolta oda na most ha Johann A sárkányvadászoknak dolgozik akkor Viggot nemérdekelte hogy majdnem megette a többiekkel? de mind1 mer dreamworks logic...

    Meg ha Johann+Viggo+Krogan szövetségesek akkor megintcsak mi lett velük ugyanis a filmben Krogan sehol sincs de az még egy dolog merthát a 2 nem ugyan az De! Drago amikor elfogta A lovasokat akkor látott először sárkány lovasokat és kérdezte Eretet hogy mennyi van ugyanis eddig csak Valkáról tudott megin 0 logic szóval vannak itt hiányok Johann árulását illetően...

    De mind1 a dreamworks majd kitalál valamit erre is... XDDD

    VálaszTörlés
  15. Hali,

    Nos igen. Johann és a sárkányvadászok kapcsolata igen érdekes fordulat. És valóban, ha kezdettől fogva így lett volna, akkor sokszor mond ellent Johann reakciói a vadászokkal. De gondolom, ez hasonló: mivel nincsenek összefüggések a részek között, csak valamit kitaláltak, ezért Johann esete is ilyen. Az elején még nem gondolták az alkotók, hogy ő áruló legyen, de ahhoz, hogy fenntartsák a nézettségét, most meglépték ezt. Az utolsó 13 rész jön majd szerintem már csak jövőre, de kíváncsi leszek, ezt mivel magyarázzák majd.

    VálaszTörlés
  16. Mind ezek mellett, most megnéztem mind a 13 részt, a 7. évadot. Nos, mint mindenhol, itt is találtam jó,- és rossz elemeket is. Kezdeném a jókkal. :) Vigyázat, spoiler veszély! Aki nem látta még, ne olvassa el!

    Pozitív dolgok számomra:
    1. A sárkányok ábrázolása, ahogy mindig is, ezúttal is gyönyörű volt. Állatbarát vagyok, imádom a misztikus lényeket.

    2. Viharbogár, és Garff kapcsolata a 10. részben egyszerűen fenomenális volt nekem! Aki állatbarát, az meg is könnyezi ezt a részt! Nagyon szép dolog a barátság, és ez a sárkányok közt is nagyon jól látszott! :)

    3. Az 5. részben, a sárkánytemető őrzői, a vízköpő szobrokra emlékeztető sárkányok voltak az abszolút favorit nálam! :-) Imádtam őket! Az eddigi legjobb sárkányok, legalábbis nekem!

    4. A zene szintén zseniális volt mindenhol, ahol lennie kellett! A légi csatáknál, amikor Takonypóc menekült a pengeostor lányok elől, na és persze, amikor védték Peremet a vadászoktól!

    5. És ha már itt tartok: Perem védelme. Egyszerűen lenyűgöző volt az a rész szintén! Az otthon védelmének tökéletes bemutatása! Ahogy az ember tényleg megvédi, ami az övé! Nagyon szépnek tartottam azt a jelenetet. :)

    6. Összességében: ezen elemek mindig is ütősek voltak ebben az Edge sorozatban. Csak az a baj, és kár, hogy nagyon sok minden rosszul, és hülyén lett megoldva. És itt jönnek a hibák, ami ezt az évadot is illeti.

    Negatív dolgok:
    1. Az első, és legfontosabb kérdésem az volt: hova lett Dagur zöld kis gronkele, Zúzómester? Az oké, hogy összebarátkozott a tripla csapóval, de akkor legalább említhette volna, hogy hol a másik sárkány. De szóvá sem tette senki sem. Csak úgy eltűnt. Na az ilyet sem szeretem. Ismét nincs utalás, egyszer csak egy ötlet kipattant, és lógva maradt a levegőben a másik tényező.

    2. Sajnos a szokásos: Hablaty ismét ki tudta gyakorlatilag gond nélkül kerülni a kedvenceimet, a sárkánytemető őrsárkányait. A többieket egy szárnycsapásra visszaverték, holott a mieink négyen voltak, ők meg hárman. Kikerülni nem tudták őket. Erre mi van megint? Hablaty "csak úgy" elrepül köztük, őrá érdekes, valamilyen módon nem hatottak az erős lökésű szárnycsapások, sőt, asszem el se találták. Na persze... ez megint csak csúnya kivételezés. Azért a többiek ennyire nem bénák.

    3. Tudom, hogyha ezen hibák nem lennének, akkor az epizódok története sem menne. De felmerül bennem a 13. rész láttán: Takonypóc miért is nem merült le Szélnyíróért a vízbe, mikor az a ketrecben volt? Miért kellett megvárni, hogy Dagur érjen oda? És mikor Hanga leesett Szélnyíró hátáról? Az ő sárkánya megint csak tétlenül nézte, és Takonypóc kapta el. Nyilván azért kellett így, hogy el tudják fogni Szélnyírót. Csak így, ezekkel a megoldásokkal meg szegény sárkányok vannak bénának, és hülyének beállítva. :( De ezt érdekes Hablattyal nem sűrűn merik megtenni.

    De ezen hibák is ezért vannak. Meg kell hagyni az élet szép dolgait is: testvér segít a testvérén, barát a barátján, szülő a gyermekén. És ahhoz, hogy ezen szép dolgok megszülessenek egy epizód alatt, néha módosítani kell a karakterek jellemén, és a sárkányok tökéletességén.

    Ezért tűnnek rossznak ezek a dolgok. De azért egyszer-kétszer meg lehetett volna oldani szebb módon is. Mondjuk, ha legközelebb olyan van, hogy lovas leesik a sárkányáról, az állat ne csak nézze, ahogy zuhan a gazdája, hanem legalább lássuk, ahogy utána repül, vagy megpróbálja ő megmenteni! Ne azt, hogy csak áll, és néz, és ezáltal a másik lovas lép közbe. Értitek ugye? :)

    VálaszTörlés
  17. Ja, még annyi: Hanga és Halvér kapcsolata is valahogy "abba maradt". Azért annyira már nem látszott, hogy szeretik egymást, mint az előző évadban. Tudom, Hanga elköszönt, de mint kiderült, visszajött a csapathoz, de nem reagáltak Halvérrel egymásra. Szóval, ez is, mintha csak elszállt volna...
    Holott csak elköszöntek, de nem az volt, hogy nem vállalják tovább a kapcsolatot, tudtommal. Ha meg mégis így alakították át, akkor meg látszódni fog, hogy Halvér Kőfejért lesz oda, ugye a 2. filmben.

    VálaszTörlés
  18. Hali,

    Apropó, egy óriási hiba még eszembe jutott, ami Viggo "halálát" illeti. Mikor visszaemlékezett, és elmondta Krogannak, hogyan történt a vulkán balesete, akkor azt az óriási hibát követték el, hogy a kezében volt esés közben a sárkányszem, holott rohadtul de nem volt a kezében amikor leesett!! XD

    Hablaty jóval előbb dobta el, és nem nagy a táv a vulkántól ahol álltak, tehát simán beleesik 2x a sárkányszem, mielőtt Viggo hozzá érhetne egyáltalán! Erre ott volt a kezében?! Na neeeee..... XD

    VálaszTörlés
  19. Ez így igaz, és a leány kérést is furcsán oldották meg

    VálaszTörlés
  20. Hali,

    Na az meg igen érdekes volt, így van. Valahol cuki, de érdekes.

    És még egy oltári baklövés, amit elkövetett a csapat: minek kellett dobálni azt a lencsét a 13. részben?! Hablaty elkapta, minek kellett össze-vissza passzolgatni hol az egyiknek, hol a másiknak?! Ha Krogan rá is tapadt volna Hablatyra, akkor a többiek körbeveszik, és megvédik! Ennyit kellett volna! Nem! Adogatják, mint a labdád! És csodálkoznak, hogy Krogan megszerezte! Ráadásul jól látszott, hogy Johann szándékosan ütötte ki Takonypóc kezéből, tehát egy újabb jel az árulására.

    Az őrsárkányok között meg koppant, hogy Hablaty miért tudott "csak úgy" kirepülni. Mert nincs éjfúria csont, és így őt nem ismerték csak fel. Mivel az egy sárkánytemető, így az őrsárkányok minden sárkányt ismernek. Kivéve az éjfúriát, merthogy elvileg nem az az egyedüli temető, mint ahogy Halvér is mondta. Csak ez így ezért hatott megint csúnya kivételezésnek. Hogy megint pont az az egy nincs sehol. Valahogy Fogatlannak is lennie kellett könyörgöm! Áh, feladom.

    VálaszTörlés
  21. Azt sem értettem, hogy miért pont a 7 évadba és miért ilyenre csinálták meg a leány kérést.
    1: Astridnak nem lett volna szabad tudnia a dologról.
    2: Nem pont a srácok előtt, és olyan helyen kellett volna meg kérnie astrid kezét. Hanem legaább egy normális helyen.

    VálaszTörlés
  22. Talán nem konkrét "eljegyzés" volt, hanem valami gesztus, ami jelzi, hogy ők innentől kezdve egy pár. Csak valóban, ahogy te is mondod, minden jel arra utalt, hogy ez bizony eljegyzés akart lenni.

    Kapás, hogy ceremóniáról volt szó, Hablaty mondta Takonypócnak, hogy az a medál jelezné az "örökkön-örökké-t" Astrid és közte, és ami még fontos, hogy Pléhpofa is ezt adta Valkának, és Hablaty ezt örökölte meg. Ha jól emlékszem ezt mondta Hablaty az epizód végén. Hogy az apjáé volt, ő adta az anyjának, és most ő adja Astridnak. Szóval ez így kissé érdekes, igen.

    VálaszTörlés
  23. Örülök annak hogy végre jegyesek, de ezt nem így kelett volna meg oldani. Mert én se így képzeltem el, hogy olyan helyen és úgy kérte volna meg a kezét.

    VálaszTörlés
  24. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  25. Sziasztok!
    Eddig angolul néztem a 7. évadot. Valaki tudna segíteni, hogy hol találhatom meg magyarul is? Nagyon megköszönném.


    Egyébként a 11. rész szerintem nagyon furi. Egyszer csak meg jelen Troq, és azt mondja, hogy (szerelmes?) a Kőfejbe....
    Viszont az érdekes, hogy Csonttörő Thor-Halvér visszatér.
    És igen, szerintem is a 3. film gonosz lesz. Gondoljunk bele: Ha ezek 4-en összegyűlnek mi sül ki belőle...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magyarul még sehol de sorozatbaráton fennvan feliratozva

      Törlés
  26. Jupi! Végre megtudom nézni....
    Várj,ide hogyan lehet regisztrálni?

    VálaszTörlés
  27. Hú, nagyon köszi! :)
    E-mail cím: mennydorgo@citromail.hu

    VálaszTörlés
  28. Hupsz, várj.... Már valaki küldött nekem... Úgyhogy köszi, de már nem kell.

    Egyébként nagyon köszi a segítséget! :)

    VálaszTörlés