2014. május 6., kedd

Éjfúria


Az Éjfúriát egykor a sárkányok egyik titokzatos és félelmetes fajának tartották, mindaddig amíg Hablaty el nem fogta Fogatlant, addig senki nem tudta, hogyan is néz ki egy Éjfúria, mert inkább éjszaka támadtak mikor fekete bőrük lehetővé tette, hogy beleolvadjanak az éjszakai égboltba. A vikingek szerint a villám és a halál istentelen ivadékai.

Általános jellemzők:

Az Éjfúriák a Támadó osztályba (Csapás osztályba kinek, ahogy tetszik) tartoznak. A leggyorsabb, legritkább és legintelligensebb sárkányok. Képesek megérteni a verbális jeleket és a nem verbális jeleket is, plusz a memóriájuk is kiváló. Az magas érzelmi intelligencia szintjük vitathatatlan, képesek az empátiára és meg is tudnak sértődni, ez a tulajdonság lehet az oka annak, hogy Fogatlan és Hablaty között különlegesen erős a kötelék. Ez párválasztásnál is előjön, a Fúriák egy életre választanak párt.

Támadási stílus: 

Jellemző támadási módjuk a naplemente utáni rohamozás. Szárnyaikba belecsavarodnak és lebuknak ezáltal felgyorsulnak zuhanás közben, majd az utolsó pillanatban felrántják magukat, ily módon egy pontos és pusztító robbanást juttatnak a célpontba, aztán eltűnnek a sötétségben. Az egyetlen figyelmeztető jel az a lövedékhang amit a zuhanó Éjfúria kelt. Magas találati aránnyal és analitikus elmével rendelkeznek, ezért a sárkányok többsége kerüli a harcot az Éjfúriákkal. Nincs is igazán jellegzetes gyenge pontjuk, ugyanúgy ahogy a többi sárkány érzékenyek a sárkánygyökeres nyilakra, gyengék és sebezhetőek lesznek tőle, allergiásak az angolnákra, reagálnak a Grimorákra, a kék leandertől is ugyanúgy megbetegszenek majd, ha nem kezelik meg is halnak tőle, a Dragonvine (Sárkány szőlő?) is halálos minden sárkány számára, az embereknek pedig mérgező.

Megjelenés:

Közepes méretű sárkányok (kb. 7,92 méter hosszúak és kb. 400 kg a súlyuk), kinézetre hasonlítanak az axolotl-re, tüskéik kicsik és lekerekítettek, mert ezek megakadályozzák a nagyobb légellenállást ezért is ők a leggyorsabbak, ha repülésről van szó, ráadásul hát tüskéik szétnyithatóak amik segítségével jobban tudják venni az éles kanyarokat, karmaikat képesek ujjként hajlítani, két pár szárnyuk van, fejükön fülszerű függelékek találhatók amelyek megmutatják hangulatukat és segítenek hallani sőt elég fejlett a hallásuk, a fejük oldalán az állkapocs környékén levő párok pedig életkoruktól függően jelennek meg. Bőrük fekete színű, rövid nyakuk van és ellentétben a legtöbb sárkánnyal nincsenek szarvaik, visszahúzható fogaik vannak. Mikor fogaikat behúzzák akkor lövéseik pontosabbak.

Tűzerő:

Tüzük lilás-kékes acetilén oxigénnel belobbantott félkemény massza ami berobban a célponton. Lövéseik erősségét képesek korlátozni a gyenge figyelmeztető lövéstől egészen a teljes teljesítményű berobbanó robbanásig, ezt a fajta tüzet Hablaty plazma bombának nevezte el. Viszont az Éjfúriáknak megvan az a szokása, hogy felmelegítik a fekhelyüket, az erre használt tűz nem robban és nem különösebben erős, de azt mondják hihetetlenül forró, meggyújthatják vele a kályhákat és lámpákat. (De van amikor fejjel lefelé egy ágon a farkukkal kapaszkodva alszanak, akárcsak a denevérek, ez a Fényfúriákra is igaz.) Furcsa hatás akkor fordulhat elő, ha az Éjfúria plazmabombája találkozik egy Ölvész lövedékével, mert ekkor elektroplasztikus reakcióban egyesülnek melynek eredménye az, hogy az Éjfúriát és az Ölvészt is kiüti az égből.

Képességek:

Az Éjfúriák képesek az Echolokációra (mint a Delfinek és a Denevérek) eaz emberek számára ismeretlen érzékelési forma, hangok segítségével tájékozódnak környezetükben. Ez a képesség (az echolokáció)  hozzásegíti az Éjfúriákat, hogy akkor is képesek legyenek felmérni környezetüket, felismerni a környezetükben található tárgyakat, növényeket, állatokat, ha sötét van. Az emberi fül számára még éppen csak hallaható magas frekvenciájú ultrahangokat bocsátanak ki, melyek lila gyűrűs alakban terjednek. Mikor ezek a hanghullámok beleütköznek valamibe, visszaverődnek, és a visszaverődő hangokat érzékelik, ebből nem csak a tárgyak irányát és távolságát, hanem a méretét és mozgását is fel tudják becsülni, ezzel képesek a felhőkbe is megtalálni más sárkányokat.

Szárnyfesztávjuk nekik a legnagyobb 13,72 méter hosszúságú, ami hasonlít egyfajta lopakodó repülőgépre, ezek teszik lehetővé számukra azt is, hogy akár függőlegesen is fel tudnak szállni akárcsak a galambok, valamint azt is, hogy gyorsabban, hosszabban és tovább repüljenek, mint bármely más sárkányfaj. Igen nagy az állóképességük hiszen Fogatlan is rengeteget repül a sorozatban (viszont a Fúriák nem bírják a hideget). Faroklapátjaikat kormányzáshoz és manőverezéshez használják, ezért akár csak az egyik elvesztése esetén képtelenek lesznek repülni. De nagyon kemény sárkányok, kisebb sérüléseikkel nem is nagyon foglalkoznak, a végletekig harcolnak, gyorsan felépülnek a harcok után gyógyító nyáluknak köszönhetően. A Fényfúriáknál az Éjfúriák kitartóbbak, a 3. filmben is Fogatlan igen gyorsan magához tér az altató méreg után, míg a Fényfúria jó időre eszméletlen marad.

A levegőben végtelenül kecsesek, ám a földön kissé esetlenek, de ez nem jelenti azt, hogy ott sem lennének nagyon mozgékonyak és fürgék, ügyesen térnek ki lövedékek elől, és még egy Fürge fullánk gyorsasága sem foghat ki rajtuk. Sebességük miatt kevés olyan faj van ami képes kitérni a lövedékeik elől, de eddig ezek a fajok bizonyítottan gyorsan tudnak reagálni rá: Ölvész, Sikoltó Halál, Világ réme, Hólidérc, Kis Árnyék (Small shadow), Dramillion, Halálmarok, és a Fényfúria.
Ha úszásról van szó abban is nagyon ügyesek és gyorsan úsznak, lélegzetüket is képesek visszatartani egy ideig.

Hasonlóan a Fényfúriákhoz, az Éjfúriákak is megvan az a képessége, hogy eltűnjenek arra az időre amíg felrepülnek a felhők közé, ez által észrevétlenül elrejtőzve támadóik elől, ezt úgy teszik, hogy villámcsapást hívnak az égboltból, viszont bizonyított tény, hogy ez sok energiájukat emészti fel. (Habár ez az eltűnős "trükk" a Fényfúriáknak csak egy tűzgolyóba kerül és cseppet sem megterhelő ezért gyakran alkalmazzák.)

Fejlődési szintek:

A Titán szárnyú Éjfúria kinézete még nem ismert, mivel Mogor levadászta a faj nagy részét, elviekben Fogatlan az utolsó példány aki pedig még nem érte el a Titán szárnyat. Viszont az Alfa módja már kioldódott, ekkor szemei közti tüskéi, hát tüskéi, orrüregei, és szája belseje is kék fényt áraszt. Ebben az állapotban a lövéskorlátuk megnő, és a legerősebb lövéseik is ekkor vannak. (Minden sárkány képes belépni az Alfa módba ha egy kihívást vet fel az aktuális Alfa sárkánynak, de eddig csak Fogatlan tett ilyet.) Fogatlan amióta ő az Alfa képes irányítani és manipulálni a többi sárkányt. (Ez az összes sárkányra igaz amelyik Alfa lesz.)

Taníthatóság:

Hiába a legintelligensebb sárkányok, kiképzésük nagyon nehéz. Mivel bizalmatlanok és rejtve szeretnek maradni, ha be akarsz tanítani egyet fel kell keltened az érdeklődését az adott példánynak, (különben ügyet sem vetve rád el fog repülni) ezt megoldhatod vagy egy tőkehallal ami a kedvence vagy egy fényes tárggyal mivel kíváncsiak biztos, hogy meg akarják fejteni mi az a különös fényforrás. Az is egy megoldás ha röpképtelenné teszed ahogy Hablaty tette, de mindenképp előnyösebb, ha nem sérül meg. Esetleg ha már sérülten találsz rá segíthetsz a felépülésében így mutatva neki, hogy bízhat benned és nem jelentesz fenyegetést, a Fúriáknak elengedhetetlen a tisztelet és bizalom a kiképzés érdekében. Vagy épp az is egy opció, ha egy tojást találsz meg amit nevelhetsz kikelése pillanatától. Viszont az egész faj úgy tűnik, hogy a kihalás szélén van, Mogor miatt aki az Éjfúria gyilkosnak nevezi magát és sajnos a kipusztulásig vadászta ezeket a fenséges lényeket, megeshet, hogy Fogatlan az utolsó élő példány, de előfordulhat, hogy kevés Éjfúria még maradt elrejtőzve.

Személyiség: 

Míg kezdetben ördögi és veszélyes lényeknek hitték őket Hablaty barátsága Fogatlannal bebizonyította, hogy az Éjfúriák valóban nagyon intelligensek, lojálisak, imádnak játszani, kíváncsiak és hevesen védelmezik azokat akik közel állnak hozzájuk. Nagyon kreatívak, szeretnek rajzolni, és képesek mások utánzására vagyis az emberi arckifejezéseket imitálni.



      Éjfúria (Night Fury)



Éjfúria:

Sebesség: 20

Támadás: 15


Tűzerő: 14

Páncél: 18

Méreg: -

Harapóerő: 6

Tűzerő: 14

Lövések száma: 6

Lopakodás: 18

Osztály: Támadó

Tűztípus: acetilén-oxigén

Jellemző: Végtelen nagy hűség, sok energia.

Rejtett képesség: Tüze berobban a célponton, sosem hibázik. Képes                            az echolokációra. Villámokat bevonzásával képes egy kis időre eltűnni amíg biztonságba vonul. Valamint nyáluk különleges gyógyítóerővel bír.



















48 megjegyzés:

  1. Szia. Remekül összeged a sárkányok tulajdonságait, igazi sárkányszakértő lehetsz! ;) Az oldalad is nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi. :) Igyekszem minden tulajdonságukat leírni és bocsi a fura betűért az elején de nem hajlandó más betűtípusra átkapcsolni.

    VálaszTörlés
  3. A kedvenc sárkányom! Olyan cuki! Én szeretek festeni rajzolni és gyurmázni. Ha rajzolok akkor szinte bármit el tudok készíteni.(sárkányt Pl.: világ réme)
    Sok sárkányt
    Üdv. Hanna

    VálaszTörlés
  4. sziasztok valaki megtudod nekem mondani hogy hol tudnám vissza nézni azokat a részeket amiről lemaradtam?(sorozat)

    VálaszTörlés
  5. Ha szertnéd visszanézni a részeket akkor a:http://indavideo.hu/search/text/a%20hibbant%20sziget%20harcosai?channel_constraint=undefined ,megtalálhatod ha a részek között megtalálod azt amelyikben benne van az ölvész akkor kérlek írj.

    VálaszTörlés
  6. jó , tényleg jó, csak lehetne ilyen közösségi oldal,meg regisztráció.
    egyébként,meg SZÉPMUNKA

    VálaszTörlés
  7. jó , tényleg jó, csak lehetne ilyen közösségi oldal,meg regisztráció.
    egyébként,meg SZÉPMUNKA

    VálaszTörlés
  8. Fogatlan a világ legcukibb sárkánya! Plüssbe és figurába is megvan nekem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is mind a kettő meg van.A plüss nagyon cuki.:)

      Törlés
  9. Fogatlan a világ legcukibb sárkánya! Plüssbe és figurába is megvan nekem. :)

    VálaszTörlés
  10. király lett :D de a sárkányok pontos súlyát nemtudod?

    VálaszTörlés
  11. király lett :D de a sárkányok pontos súlyát nemtudod?

    VálaszTörlés
  12. fogatlan a legjobb! rengeteg gyonyoru rajzom van belole. o az aki leginkabb illik arra hogy ha elnyered a sarkany bizalmat nincs olyan amit ne tenne meg neked.

    VálaszTörlés
  13. Szia, elképesztő a blog és nagyon sok mindent tudsz a sárkányokról én is folyton kutatok utánnuk de hála a blogodnak most egyre többet tudok meg.Sokat rajzolok és megpróbálom a sárkányokat lerajzolni Fogatlan már nagyon jól megy.Még annyi lenne,hogy te olyan vagy mint a tanár mi meg a tanítvány.Köszönjük a tanítást.Te vagy a legnagyobb rajongója az Így neveld a sárkányodatnak.Jó sárkányt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen ez nagyon jól esett! ^_^ És igyekszem erre törekedni mármint a tanításra elvégre ezért alkottam meg a blogot ,hogy megoszthassam a tudásom más emberekkel és ők is megoszthassák velem. ;)

      Törlés
  14. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  15. Megölni minden éjfúriát!!!!!!!

    VálaszTörlés
  16. Én is utálom az éjfúrákat!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a tény senkit nem érdekel és én sem mondok ilyeneket minden sárkány más így kell őket elfogadni és nem kellene Cujo-t utánoznod,mert ő ezt nagyon régen írta és azóta már megbánta ezeket... tudom,mert ő keresett fel emiatt. Úgyhogy jó lenne ha nem írnál ilyeneket mert ezzel sok embert megbántasz!

      Törlés
  17. Nem utánzom, csak utálom az éjfúriákat!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig eléggé úgy tűnik,na de mindegy is a lényeg az,hogy nem kéne gyűlölködni elvégre nem ezért van a megjegyzések írása funkció. ;) :) (Bocsi ha megbántottalak ezzel.)

      Törlés
  18. Látom,nem fogadod el a véleményem... -_- A chat azért van ,hogy mindenki megírja a véleményét róla... és nekem ez a véleményem!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csakhogy ez sajnos nem chat. És ez amit írtál nem egy vélemény....a vélemény indokokon alapul és nem olvastam egy indoklást sem tőled így az amit írtál nem vélemény csupán egy kijelentés ami csak vitát szül. Mint most is...(Ne vedd sértésnek. :) )

      Törlés
  19. Na jól van nem kötekszek...már elegem an belőled...annyira isteníted az éjfúrát... és a school of dragonsban is 12 csak a sebzése...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy szóval sem mondtam,hogy istenítem... Olvastál egyetlen szót is ami arra utalna?! Mert egy olyat sem írtam, és ha pl. azt írtad volna,hogy "Megölni minden Gronkelt!" vagy "Én is utálom a Gronkeleket." Abba ugyanúgy "belekötöttem" volna... Nem azért "kötekszek" veled ahogy te mondod,mert "Éjfúria mániám" van ,mert megsúgom nincsen!!!! Pontosan tudom miben jók miben nem azzal is tisztában vagyok,hogy egy tucatnyi sárkány erősebb nála. Először inkább nézd meg mi az "isteníteni" szó jelentése mert úgy látszik nem vagy tisztában vele. Amúgy pedig SENKIT nem kötelezek a blogom olvasására SENKIT! Szóval ha valami nem tetszik nyugodtan el lehet menni mert semmi kedvem nincs senkivel sem "kötekedni".... Majd ha èrettebb leszel belátod miért mondtam,hogy ne írj ilyeneket,hogy megölni minden az általad utált sárkány fajt ez azért elég éretlen dolog. Én is utàlom ahogyan az alkotók dicsőítik istenítik az Éjfúria fajt,de erről a sárkány nem tehet ha az alkotók pl. A Cipzárhátat istenítenék akkor azokat akarnád kiírtani? Ha valakit mindenáron akarsz utálni emiatt akkor utáld azt a majmot aki kitalálta,"Hogy az Éjfúria legcsúcsabb,legszebb,legerősebb sárkány." Pedig ez marhára nem így van! Nekem ennyi lenne a véleményem eddig sem akartalak megbántani és most sem állt szándékomban csak nem tudom elviselni,ha alaptalanul vádolnak olyannal amit sosem írtam/mondtam. :)

      Törlés
    2. Azt írod hogy utálod de mégis meg vetted a school of dragons-ban.
      Akkor ez most hogy is van??? 🤔

      Törlés
  20. Engem a párom nevezett el éjfúriának. Szerintem is tök aranyos....

    VálaszTörlés
  21. Szia Csenge vagyok nagyon kérlek,hogy írsz majd a vész dalról is (dead song)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Csenge! A Végzet dalról már készült cikk. ;) http://foogaatlaan.blogspot.hu/2015/07/death-song.html?m=1

      Törlés
  22. melyik való színűbb hogy megjelenik a sodban?windstriker vagy triple stryke?nem tudom mert a windstriker régebbi sárkány de viszont a triple stryke-ot többen kérték a sod fórumban...

    VálaszTörlés
  23. szia eddig névtelenül írtam rád de elmondom Csenge vagyok Ida (mert két nevem van XD)ahogy neked jobb.Ja ezt a kérdés már régen fel akartam tenni olyan fura Fogatlan szeme.Már mint az,hogy az első részben Fogatlan szeme fehéres zöld de második részben tejesen zöld de a sorozatban teljesen fehér.Ez csak nekem fura de most komolyan.

    VálaszTörlés
  24. Hol van az hogy fogatlan nyála gyogyitó???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van, nem is értem, hogy hagyhattam ki... mindenesetre javítva van és köszönöm az észrevételt! ;)

      Törlés
  25. School of dragonsban nem tudom megvenni a 3 hónapos membershipet:(

    VálaszTörlés
  26. Nagyon cuki az éjfúria. De attól még a Végzet Dal a kedvenc sárkányom. Deathsong forever XD. :)

    VálaszTörlés
  27. Tudod nagyon zavaró,hogy mindenhová odaírod ezt. Miért jó ez neked?
    Elsőre is felfogta,hogy nem kedveled Fogatlant(bár nem tudom mit ártott neked) nem kell még 15678-szor odaírod)
    Válik a válaszodat,bár az alapján amit eddig olvastam az intelligenciát idáig terjed,hogy leírd ezt az egy mondatot.

    VálaszTörlés
  28. Helló. Az Éjfúria mérete kb. szerinted is olyan 1.2-1.3 m magas lehet (120-130 cm)? Az összecsukott, felfelé álló szárnyak nem számítanak bele ebbe a mérettippelésbe. A fenti méretarány kép pedig nem pontos, mert Fogatlan nagyon pózol rajta, és épp ezért nem lehet megállapítani.

    VálaszTörlés
  29. +cujo quenston rohadj meg magadnak

    VálaszTörlés
  30. A lábat úgy látom összekeverted a méterrel. Fogatlan 26 láb (7.92 m) hosszú és szárnyfesztávja 45 láb (13.71 m)

    VálaszTörlés
  31. Oh igen látom pedig direkt felkarcoltam a mellettem levő papírra az átváltást is, de ezek szerint elfelejtettem :’D Köszönöm szépen javítom amint tudom! :)

    VálaszTörlés
  32. király lett nagyon jó vagy én nagyon jól rajzolok egy csomó rajom van már fogatlanról de fényfúriát és a többi sárkányt pl.: sikló gnúvad is lerajzoltam már
    lehet hogy rosszul olvastam de hol van az hogy fogatlan villámok közt viharban képes néhány másodpercre láthatatlanná tud válni?

    VálaszTörlés
  33. bocs a helyes írásért

    VálaszTörlés