2017. október 7., szombat

Sentinel


Én itt vagyok, ti már nem biztos... :/



Igen tudom, eltűntem...de most visszatértem, bár most sem tudom mikor jelentetek meg új cikkeket próbálok spórolni, hogy valahogy kihúzzuk a 3. film előzeteséig. De egy biztos, nem hagynám abba a blogot szó nélkül, úgyhogy ne aggódjatok. ;) 

Na, de akkor Sentinel:


A Sentinel egy Szikla osztályú sárkány, amely a Sárkányok: Irány az Ismeretlen! sorozat 5. évadában jelenik meg. 
Szemmel láthatóan a Sentinel-ek továbbra is figyelik a sárkány temetőt a Vanaheim-szigeten.
Gyakran tévesztik össze őket kőszobrokkal, a Sentinel-ek teljesen nyugodtan maradnak és megengedik, hogy a gyenge sárkányok bejussanak Vanaheimbe. De egy betolakodó első pillantásával ezek az őrök a szent temetőteret megvédik hangsugarakkal amely a legtöbb sárkányt zavarhatja. Ha ez nem jön be, hatalmas széllökést alkalmaznak szárnyaikkal (kb: úgy képzeljétek el, mint Kampó szárnytapsát) ami leteríti a sárkányokat az égből. 
A vakon szülött őrszemeknek szaglásuk és hallásuk hiperérzékeny ez teszi őket hihetetlenül éberekké.
Mégis, félelmetes megjelenésük ellenére, a Sentinelek egy lágyabb oldalt mutatnak az öreg és beteg sárkányok gondozásával, akik eljöttek, hogy végső napjaikat Vanaheimben töltsék, étellel is ellátják őket. Állítólag képesek az absztrakt gondolkodásra, miszerint képesek az élet és halál tudására.
Ha nem vagy biztos benne, hogyan kell kezelni egy ismeretlen típusú sárkányt, csak kövesd a Sentinel vezetését. 
Ezek a figyelemre méltó sárkányok folyamatosan felügyeltek minden osztályt és minden fajt (kivéve az Éjfúriákat) ahogy átmentek a temetőbe, s így a sárkányvilág sárkány szakemberei. Ezt a tudásukat használják fel a sárkányok gondozásánál és temetkezési helyük megteremtéséhez. Valamint ezt a tudásukat ki is használják a betolakodó sárkányokkal szemben,tudják gyengeségeiket és erősségeiket. 
Ezek a hatalmas, köves sárkányok kevés gyengeségüket mutatják meg, de egy okos elme kihasználhatja a vakságukat. 
Kinézetük, olyan mint sok kő mohával borítva, mivel vakok így szemükön áttetszőkék szürkehályog van,termetük és csontos szárnyuk hasonlítanak a vízköpőkre.
A Titánszárnyú Sentinel-ek szinte azonosak a normál felnőttekkel, ám kőszürke szín helyett szürke-kékek fekete mintával, szemük pedig sárga.
A Sentinel-ek csapat játékosok, mindegyiknek különböző állásai és pozíciói vannak a sziget körül. Fenyegetés idején a betolakodókat csoportokban szorítják sarokba.
Ők kizárólag a Vanaheim temetkezési helyeinek védelmére és a beteg vagy haldokló sárkányok segítésére szolgálnak bár megtiltják számukra  a sziget elhagyását, állandó merev szobrokként kémlelik és őrzik a szigetet , de a legcsekélyebb fenyegetés jelei azonnal felriasztják őket.

Sentinel 
(Nem láttam a sorozatot még mindig, így  megköszönném a komment szekció aktivitását magyar nevek terén. :D )




Sentinel:

Támadás: 12

Sebesség: 8

Lopakodás: 16

Páncél: 15

Tűzerő: 6

Lövás korlát: 8

Harapóerő: 10

Méreg: -

Osztály: Szikla

Tűztípus: Máglya tűz, szónikus sikoltás.

Jellemző: Nagyméretű test, lekerekített farok, mohás szikla szerű borítás, szürkehályogos szemek.

Rejtett képesség: A sárkányvilág szakértői,(Éjfúrián kívül) minden sárkányt ismernek tudnak róluk így megfelelően gondoskodni vagy épp megfelelően támadni behatolás esetén. Képesek hangsugárzás és hatalmas széllöketek létrehozására.

Mára ennyi, igyekszem a többi lemaradásomat is pótolni, a legközelebbi viszont olvasásra! 

7 megjegyzés:

  1. Mivel Vanaheim szigetén csak Gronkel, Sikló, Cipzárhát és Szörnyennagy Rémség csontvázok vannak, szerintem az Éjfúrián kívül sok más sárkány van amit nem ismernek.

    Bár ha jól emlékszem, az epizódban elhangzottak szerint az összes sárkány képes absztrakt gondolkodasra,nem csak a Sentinelek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem tudom Zoli, mondom nem láttam az epizódot csak a dragonwikia által szerzett infót írtam le. :'D De azért köszi!

      Törlés
  2. Én se láttam a sorozatot ,de szerintem a sárkány neve ‘Őrszem’ vagy valami ilyesmi! Apropó valaki tudja hogy hol nézzem meg?

    VálaszTörlés
  3. Sorozatbaráton, és én láttam a sorit és nem tudom hogy fogják meg oldani a johan vs vigo vs krogan kombinációs ügyet

    VálaszTörlés
  4. Igen a sárkányokat őrszemeknek hívták.
    Itt pedig egy kép egy Magyarország felett áthúzó éjfúriáról. https://www.facebook.com/kowalskymegavega/photos/a.809239525766919.1073741908.117882821569263/1647876791903184/?type=3

    VálaszTörlés
  5. Ez is klasz sárkány

    VálaszTörlés