2017. november 5., vasárnap

Slitherwing

Üdv mindenkinek!


Őszi szünet utolsó napján, (nyílván tanulás helyett a cikk írást választottam úgyis régen találkoztunk már) hoztam nektek a Slitherwing-et. Vágjunk bele:


A Slitherwing egy Rejtély osztályú sárkány, amely a Sárkányok: Irány az Ismeretlen! 5. évadában jelenik meg.
Óriás szárnyas kígyók, mérgező pikkelyekkel és agyarakkal, a Slitherwing-ek valóban a rémálmok egyik fajtája!
Mintha egy Slitherwing nem lenne halálos, a mérgező sárkányok hajlamosak vadászni is. Mint a  kígyóknál, a Slitherwing világos színezete jelzi a méreg szintjét. Minél színesebb a Slitherwing, annál halálosabb a támadása. 
Ezek a túlméretezett kígyók csúcssebességgel csúsznak, zsákmányaikat harapásukban levő méreganyagokkal nyugtaják majd visszahúzzák őket a gödörbe vacsorára.
Ugyanolyan agresszívek a Vikingek és a sárkányok ellen, a Slitherwing-ek csak egy dologtól tartanak...a tűztől.
A Slitherwing hasonlít egy hatalmas kígyóra, hosszú, kígyószerű testével. Testének fényes, ragyogó színezete és mintája figyelmeztetés, hogy nagyon mérgező, akárcsak a kígyók, a kétéltűek és a halak faja. Nagy fogai vannak amik méreggel vannak tele. 
A kígyóval ellentétben azonban nem rendelkezik villás nyelvvel.
A Slitherwing-nek is nagy, éles tüske van a feje tetején.
A Slitherwing egyaránt rendkívül mérges és nagyon mérgező. Az általa termelt toxinok végzetesek az emberi és esetleg sárkányok számára, és azt mondják, hogy a zsákmányt nyugtatják, és védtelenné teszik. 
A Slitherwing bőrén található méreg gyorsan felszívódik a bőrön keresztül és az áldozat véráramába kerül, amely ezután negatív reakciókat okoz a szervezetben, és egy nap alatt megölhet egy embert, ha nem kezelik antidotummal, mint ahogy Halvér is mondta: "Megérintesz egyet, és meghaltál a következő holdon."
Az a hatásos toxin, amelyet a Slitherwing a bőre alatt bújtat, a Slitherwing egész testének bevonására szolgál, ezért a test bármely részéből való érintkezés végzetes lehet. 
A vastag bőrbevonat megvédi a sárkányt különböző anyagoktól, például a Végzetdal borostyánjától. A borostyán nem képes ragaszkodni a Slitherwing-hez.
A Slitherwing képes arra is, hogy megmérgezze az áldozatait a toxinnal közvetlenül a testéből való kiömléssel. A mérgek folyékony formában léteznek, így könnyen szétválaszthatók a Slitherwing testétől. 
Úgy tűnik, hogy azzal a képességgel, hogy kiszabadítja méregét a testéből, képes mérget lőni az áldozatokra, különösen a farkáról.
A Slitherwing még képes arra is, hogy a potenciális áldozatokra szájából ki tudja üríteni a mérget. Habár nem rendelkezik tűzerővel, a Slitherwing még mindig képes szájából kiszabni egy méreganyagot. 
Úgy tűnik, hogy a méreg és a Slitherwing méreg ugyanaz a toxin, tehát a méreg mérgező hatással lehet a véráramba szívódva.



Slitherwing




Slitherwing:

Támadás: 14

Sebesség: 18

Páncél: 13

Lövések száma: 0

Tűzerő: 0

Méreg: 20

Harapóerő: 8

Lopakodás: 9

Osztály: Rejtély

Jellemző: Kígyószerű test, gyors mozgás, színes bőr, agresszív mind emberre mind sárkányra.

Rejtett képesség: Mérgező bőr, képes mérget lövellni szájból vagy farokból is, mérge halálos, ha nem kezelik időben.
A legközelebbi viszont olvasásra, sziasztok!

 (Komment szekció help, a hivatalos magyar szinkronos fordítást szívesen fogadom, még mindig nem jutottam el a sorozat megnézéséig... :/ ) 

43 megjegyzés:

  1. Ez az egyik kedvencem. különleges, erős, sok a mérge. Írsz majd az árnyékszárnyról is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Már régóta megtetszett a blogolás (főleg az, ahogyan te vezeted a tiédet), így én is belevágtam. Hisz már 2014 óta figyelemmel kísérem a blogodon történő változásokat, bejegyzéseket. Csodáltalak, hogy erre van időd, kedved és amikor még egészen az elején voltál, és nem látszott hogy előre haladtál volna, akkor sem adtad fel. Mivel te már a HTTYD-val foglalkozol, én a másik kedvenc témámban kezdtem el írni... Na, most lehet, hogy ez egy kicsit hülyén fog hangzani, de én..... az akvarisztikát választottam. XD
      Pontosabban a bettákról (sziámi harcoshal). Tudom, hogy rengeteg ember van, akiket ehhez hasonkó szinten érdekel ez a hobbi, és azt is hogy eddig abba a pár bejegyzésben rengeteg időt belefektettem (hát... olyan 4-7-szer írtam át egy szöveget, mire elfogadhatónak találtam XD). Csak nem találták még meg azok az emberek, akiknek szántam. Őszintén szólva, csak tegnap vettem észre, hogy le van tiltva a megjegyzés írása, meg 18+ -osnak lett begépelve az oldal.

      Szóval, most elértünk ahhoz a részhez ami miatt írtam: volna-e kedved és a HTTYD rajongóknak ellenőrizni/megtekinteni/beleolvasni/megjegyzést írni az oldalamra? Itt a linkje: https://bettatime.blogspot.co.at/

      Még valami. Ez a bejegyzés nagyon jó lett :p, és egyre inkább észrevehetőbb, hogy a Dreamworks egyre inkább leutánoz már meglévő dolgokat (pokémon, kígyó, az éjfúria testalkata (gyapjas bömbölő, homoklidérc). Már várom a Slithersong leírását is, de ha már itt tartok, én is írok róla, amennyit tudok.

      Slithersong: (siklóének, csúszóének, nem tudom)

      Gyakorlatilag ugyanolyan mint a Death song, csak a színezete más (fekete, kék) és egy kicsit kisebb, ugyazaz a tüze. (Csak tippelek, de szerintem ez a Halálének alfaja).

      Törlés
    2. Szia! Köszönöm, örülök ha tetszik a blog. ^^ Mostanában nincs nagyon cikk, de nem azért mert ne lenne kedvem ;) Szimplán szervizben dekkol a gépem telóról meg érthetően nem tudok írni :/

      Ne aggódj sok időnek kell eltelnie mire a megfelelő emberek találnak rá a blogodra, én sem vártam keveset 😅

      Persze tögtön megvizslatom :D

      Törlés
    3. Köszi :D

      Sok dolgot kéne még ellenőriznem a blogon, de úgy nagyjából milyennek találod? Mármint (nem tudom, van-e akváriumod, de...) kívülálló szemlélődéssel tetszene (úgy az egész hobbi)? (azaz, pl eddig nem volt kedved valamihez, vagy nem tudtál róla, első látásra megtetszik?)

      Törlés
  2. Kígyószárny-Árnyékszárny-Páncélszárny-Váltószárny(Vagy szárnyváltó) amúgy csak gondolkoztam a sárkányok elnevezésén XD

    VálaszTörlés
  3. Ja, tényleg halálos. Mivel Astrid majd nem bele hal mikor a sárkányba üti a kezét és úgy szerez a mérgéből...

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. Szia nem úgy néz ki a slitherwing mint egy kígyó??😊🐺🎇🎆🎫 Éljenek a SÁRKÁNYOK!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Éljen fogatlan meg a végzett dalok és a slithersongok!!!🎆🎆

    VálaszTörlés
  8. Éljen fogatlan meg a végzett dalok és a slithersongok!!!🎆🎆🎆

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem, ami még félig 6. évadi...

    Ugye Malának megjövendölték, hogy egy messziről jött idegen megmenti a csatatéren.... És ez két emberre illik: Takonypócra és Dagurra.

    Illetve a 6. évad 5. részben Dagur honnan tudta Mala nevét?
    Lehetséges, hogy ismerik egymást?

    VálaszTörlés
  10. Azért engem érdekel a kedves DreamWorks hogy fogja megoldani a 6 évadot(ami amugy márciusban lesz angolul) ugyanis Johann-ék a King of Dragonst említik azaz hogy hanga sárkányszem lencséjén ez van de ha találnak egy alfa tojást vagy maga az alfát az kissé fura ugyanis a 2.Filmben Hablatynak fogalma sincs erről a sárkányról és ha ugy találják meg hogy Hablatyéknak nemtűnik fel az is elég he.. Meg ha most találják meg a az marha érdekes ugyanis Valka sárkánya aki nem kisdarab 20 éve ottvan szóval felteszem nem 1 év alatt lesz ekkora egy alfa... Meg a 2.Filmben se Krogan,Viggo,Johann nincs sehol tudom tudom a sorozat karakterei messze vannak a film karaktereitől de Se Hablaty Se Drago nemtudott a másikról ugyhogy: A mesterhármas talált egy alfa sárkányt/tojást ?? Amiről Drako nemtud akinek amugy egy 15-20+? Éves sárkánya van majd a 3 jóbarát relytésen eltűnik ugy hogy Drakonak ez felse tűnik Hablatyék meg nemfoglalkoznak Johann-ékal ezért nyaralni mentek a 2.Filmig aham milesz a neve? Sárkányok Johann és a Mesterhármas kalandjai? Xd bárhogy is tervezi a dreamworks az kegyetlen lesz

    VálaszTörlés
  11. Ja... az egészet elég furin rakták össze...

    VálaszTörlés
  12. Boldog karácsonyt kívánok Adrienn, és minden kedves olvasónak!

    VálaszTörlés
  13. Hello. Az utolsó részekben volt egy sárkányfaj amiből pár egyed landolt Vaneheim szigetén és betegek voltak. Hullott a foguk. Tudod mi volt a nevük?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem betegek voltak hanem ez a képességük(nem tüzet ,,köpnek”) egyébként Grim Gnasher-ök!

      Törlés
  14. Van egy angol oldal, és 49 sárkányról ír, de van kettő, ami még el van titkolva. Viszont, ha már csak kettő van amit nem ismerünk, hogy lehet, hogy egy csomó oldalon egy csomó ismeretlen faj van? Például az angol oldalon se a csonttörő, se a zablaagyar, se a fúrókarom, se az árnyékszárny nincs fenn? Pedig ezek mind filmben lévő sárkányok?

    VálaszTörlés
  15. https://www.youtube.com/watch?v=aVR-pfa5Wu0

    VálaszTörlés
  16. Gratu nekik, ugyan is MI A FRANCOT keres Habaty majd gnúvad fészeknél?! Ugyan is mikor Johannal fog harcolni, mögöttük az a jég háttér nem más mint Gnúvad jéghegy...

    VálaszTörlés
  17. Február 16-án jön ez az évad. (race to the edge season 6)

    VálaszTörlés
  18. Srácok, az új évad 13 része mindent visz!

    VálaszTörlés
  19. Valaki tudja hol van fenn az új évad? Előre is köszi :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1-7: https://vk.com/video-97897885_456239030?=
      8-13: https://vk.com/video-97897885_456239032?=

      JÓL BELE KELL TEKERNI!!!

      Törlés
    2. Meg a facebookon is A Sárkányok:Irány az ismeretlen oldalon

      Törlés
  20. mikor lesz már szinkronos a következő évad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még az utolsó előtti sincsen leszinkronizálva. (What a shame) :(

      Törlés
    2. Én is arra gondoltam. Elég gáz hogy ennyi idő alatt nem sikerült leszinkronizálni komolyan amerikába 1 évadt évadt kiadtak ezek meg felteszem else kezdték a magyar nyelvet pedig eddig 2-3 hónapon belül levolt lordítva mindig nemértem persze felirwtosba fentvan de az nem ugyanolyan

      Törlés
  21. Azt nem tudom mikor lesz szinkron, de az első évad (Hibbant sziget harcosai) megjelent DVD-n. Remélhetőleg a többi évad is követni fogja a következő években. És mivel valószínűleg nem a CN-es szinkronnal kerül forgalomba, így egyszer talán lesz egy jobb szinkron, cenzúra nélkül :)

    VálaszTörlés
  22. 2019-ben a HTTYD 3 után új sorozat Dragon's Rescue Riders!!!!!! Nagyon hivatalosnak tűnik a hír!:) http://howtotrainyourdragon.wikia.com/wiki/Dragons:_Rescue_Riders

    VálaszTörlés
  23. Sokan azt mondják, hogy a 3. részben találnak egy nőstény éjfúriát, ami fehér. De ez lehetetlen (már mint nem az, hogy találnak egy éjfúriát), mert egy éjfúria nem lehet fehér. ÉJfúria, ÉJ!Az éj pedig fekete, vagy szürke. mint tudjuk az éjfúria védekezése a rejtőzködése az éjszakában. Ha viszont fehér, akkor elég nehéz beolvadni a feketébe. Nem? Kérlek írjátok le a véleményetek.

    VálaszTörlés
  24. Ja és Drago köpenyével kapcsolatban is írjatok.

    VálaszTörlés
  25. Na neee... ezt úgy bírom. Az ember reméli, hogy nem ez lesz a 3. filmben, ugyan is ez már baromi séma. Ha egyszer hű, de az lett hangoztatva egész idáig, hogy "jaj, nincs több éjfúria, csak egyetlen egy van, és még az őrzők sem ismerték fel a temetőben, mivel nincs éjfúria csontváz", akkor most ki ne találják már, hogy "jaj, de mégis van még éjfúria, csak nem találtuk őket, bla-bla-bla..."

    Nehogy ezzel jöjjenek, mert egy nagy baromság lenne lépésként, az tuti.

    Ha eddig nem volt több éjfúria, akkor ne is legyen. Ki ne találják már. Ki tudja mi lesz a 3. filmben, de remélni lehet, hogy nem ez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem akarok senkit megsérteni de én azért tudnék ez ellen mondani pár dolgot igen fura lenne ha lenne több éjfúria de a többiek nem azt mondták hogy mind kihalt hanem hogy a többség. Akkor a temetős dologra meg az a válasz hogy ha feltűnt csak az alap(abb) sárkányok vannak csak ott deadly nadder gronclke stb. Meg sok olyan sárkány van amiből csak egy van pl skrill, tryple strike , stormcutter meg hasonlók őket se látni sehol se csont se semmi úgyhogy lehet több éjfúria is. Nemtudom láttad e az új évadot netflixen de már lehet fentvan a lényeg hogy a darmilion sárkányok utánozzák a sárkányok tüzét amiket már láttak hasonlőan a sentinel hez
      közülük a kék(alfa) többször is lőtt lila plazmát amit csak az éjfúria lő ezek szerint már találkozott éjfúriával(vagy fogatlannal de nem hinném). Szóval igen is sok esély van rá hogy létezzen több éjfúria.

      Törlés
  26. Jaaa, világos. :-) Igen, a temetős részt így akkor értem.

    Csak az akkor is biztos, hogy nagyon hangoztatták, hogy ő az egyetlen éjfúria.

    Gondoltam szóvá teszem, de majd kiderül, mit hoznak ki a 3. filmből.

    VálaszTörlés
  27. Ez a sárkány klasz

    VálaszTörlés