2015. augusztus 12., szerda

Hólidérc

 Sziasztok Sárkánylovas barátaim!
 
 Na most is itt vagyok és elhoztam nektek a Hólidérc-et! De már kezdem is:


A Hólidérc kiszámíthatatlan, Támadó osztályú sárkány, teste színe hófehér (néhol kicsit kékes), szárnyai nagyok, 2 lába van melyen 2 ujj helyezkedik el, farka eléggé Siklósárkány szerű hosszú és tüskés, nyelve eléggé húsos és duzzanatok találhatók rajta.A Hólidérc nagyon agresszív, és szeret támadni, ha nem lehet látni.Elég gyakran csap le, amikor egy hóvihar közeledik, amelyek elég gyakoriak a Gleccser-szigeten.Mint minden Támadó osztályú sárkány,  villámgyors, extrém intelligenciája van, egyedülálló a tűzereje, és mestere a lopakodásnak. A Hólidérc foga az egyetlen eszköz, amely feltárja a Sárkányszemet. Azért szeret hóviharkor támadni, mert meglepetés szerűen tűnhet elő meglepve áldozatait és még ők nem látják honnan csap le a Hólidérc hő látásának köszönhetően pontosan tudja hova kell lecsapnia, a hideg test hőmérsékletű dolgokat zöldnek látja így, ha egy ember nagyon kihűl egyszerűen tárgynak nézi azaz hónak, vagy jégnek. A meleg test hőmérsékletű dolgokat pirosas-rózsaszínűnek látja akárcsak embert,állatokat vagy szimpla tüzet. A Hólidérc hihetetlenül gyors és ő is egyike a leggyorsabb sárkányoknak,képesek körbe körözni egy egész szigetet nagy sebességgel miután a támadási kísérlet nem sikerült. Lesből tudnak járni a havon anélkül, hogy észre vennénk őket. Szárnyaikon és farkukon, mint már említettem tüskék vannak melyek megakadályozzák, hogy elcsússzanak a jegen vagy leessenek egy jeges szirtről. A Hólidérc-nek tűz típusú fagy sortüze van amely nagyon gyors ütemben zajlik. A Hólidérc a 4. Támadó osztályú sárkány (Éjfúria,Ölvész, Gyapjas Bömbölő (Woolly Howl) ) Valamint egyike annak az 5 sárkányfajnak amelyeknek nem villás a nyelvük (Ostorcsatt,Gyapjas Bömbölő,Prémvadász,Világ réme) A Hólidérc-ek az egyetlen annyira ismert sárkányok, hogy csak a Gleccser szigeten élnek (Glacier island). Először Hófúriának (Snow Fury-nak) akarták elnevezni, de végül úgy döntöttek nem lenne jó, ha az Éjfúrián kívül más sárkány is megkapná a Fúria (Fury) nevet így a Hólidérc (Snow wraith) mellett döntöttek. Ez a sárkány kisebb, mint más közepes sárkányok.



                                                       Hólidérc



Snow Wraith GIF


Hólidérc:

Támadás: 18 


Sebesség: 18


Páncél: 22


Tűzerő:
24

Lövések száma:
10

Méreg: -


Harapóerő:
8

Lopakodás:
30

Osztály: Támadó


Jellemző:
Agresszív és kegyetlen,hóviharokban szinte észrevétlen.

Tűz típus: Jég sortűz


Rejtett képesség: Ellenáll a legkeményebb hóviharoknak is.


 
Legközelebb is várlak titeket egy szintén sárkány elemzős cikkre mely az Ostorcsatt-ról (razorwhip-ről)fog szólni, mára búcsúzom tőletek, nagy ölelés mindenkinek sziasztok!
 

23 megjegyzés:

  1. Nekem valamiért jobban tetszett amikor még csak az Éjfúria és az Ölvész voltak a Támadó osztályban :/ De mindegy :/ :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is mert 2 taggal még különlegesebb volt az az osztály hogy nagyon kevés sárkány volt benne de így olyan átlagosnak tűnik pedig akik abban az osztályban vannak cseppet sem szokványosak azért nem minden fán terem intelligens sárkány amelyik majdnem emberien gondolkodik szóval nem nagyon értem miért kellet a Hólidércet ide sorolni simán betettem vona Rejtély osztályba vagy Élesbe netán a Vadászba vagy Nyomkövetőbe (Tracker) nekem egy kutya mert hát képes a hőlátás miatt nyomokat követni és így is vadászik ha elveszti szem elől a zsákmányt szóval......és a Gyapjas Bömbölőt is átraknám máshova azért ezek nem annyira titokzatosak mint pl: Ölvész hogy nem csapja meg az áram meg Éjfúria hogyan is lát csak hanggal a sötétben szóval sztem a 2 új támadó osztályú sárkány marhára nem valók abba az erős osztályba. De ez az én véleményem. :)

      Törlés
    2. Hát azért nem mondanám hogy bármely osztály jobb lenne a másiknál
      A rejtély osztály tagjai legyőzhetik a tűz osztályét, ahogy a dagály a támadóét
      Minden sárkány rendelkezik valamivel, ami a másiknak nincs, vagy akár a gyengéje

      Törlés
    3. Nem is arra akartam utalni hogy a Támadó osztály az isten király császár csak eddik különlegesebbnek látszott hogy csak 2 sárkány tartozik oda mint pl a Tracker class-be (Vadász vagy Nyomkövető osztály nekem mind1) :)

      Törlés
    4. Nekem tettszik,hogy támadó lett hisz milyen osztály amibe csak két sárkány tartozik nem is annyira osztály.És abban azért titokzatos a Gyapjas Bömbölő hiszen nem sok infó van róla így nem nagyon ismert.Ezért titokzatos.De nyugi nem kötekszem csak a véleményemet mondtam el.

      Törlés
  2. Hát ja most így egy kicsit fura mert , az éj furiának meg az ölvésznek közük is van egymáshoz . Meg spoiler ( ha még az ) hogy a snow wraithból már képeken látható figura is 😀😀😀 meg egy új fogi figura is. Lehet hogy csak engem érdekelt jobban , de hát ha még valaki nem tudta .🙌

    VálaszTörlés
  3. Téli körülmények közt a tökéletes vadász. Ami pedig itt a végén van méretarányos kép azon az arányok jónak, az értékek viszont már nem tűnnek jónak. Mivel azt még talán elhiszem, hogy Hablaty 185 cm, de hogy a sárkány marmagassága 9 m azt nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát max hosszra 9 m mert a soriban kb akkora volt mint Fogatlan.
      És a relytéj osztályba jobban illene , de hogy ide az éjfúria meg az ölvész közé ?! Hújj ez olyan mintha két kutya közé tennénk be egy kukacot .


      Törlés
    2. Én nem hasonlítanám egy kukachoz, hisz erősebb mint az éjfúria

      Törlés
    3. Hát nem hinszem hogy erősebb példa rá a 2. film. De ha a pontjaira mondod szerintem nem sokat számít. A marmagasság az a magassága mint a lónál . :)

      Törlés
    4. Egyet értek Liza :) Meg hát azért ezek a pontozások néhol eléggé túloznak máshol meg alá vannak becsülve. És én nem is nagyon hiszek nekik valahol azt írják Éjfúria sebessége pontba 60 valahol meg 20 szóval én nem is nagyon bízom ezekben. Meg oké hogy a Hólidérc fehér meg beolvad a hóba de az Éjfúria meg fekete és beolvad az éjszakába és mégis neki 18 a lopakodása a Hólidércnek meg 30 ezt azért most hogy?! Meg oké hogy a vikingek rettegtek az Éjfúriáktól hiszen a villám és a halál istentelen ivadékának tartották őket a Hólidércről meg alig van pár szó abban a nyomorult könyvben így ha jobban féltek az Éjfúriáktól akkor nem hiszem hogy gyengébbek a Hólidérceknél azért ez abszurd.... (amúgy ezekbe a hosszúságokba sem nagyon bíznék hiszen elvileg az Éjfúria szárnyfesztávja 14 méter és azért jóval nagyobb mint Hablaty a filmben meg szinte törpe a méreteihez képest de minden sárkánynál így van pl: Gronkel a szárnyfesztávja 5 és fél méter erre Bütyök plussz a szárnya kinyújtva kb olyan vastag mint Halvér oké hogy Halvér nagydarab de nem ennyire?! :D )

      Törlés
    5. Hát ja Halvér amikor Fogatlanon repült még a régebbi részekben picit furi volt .
      És Halvér amikor Bütyökön repül olyan hát hogy is mondjam stabilatlan hogy amikor látom csodálkozom hogy nem esik le :) .
      Egyébként én azt az oldal amin ezek vannak ( hosszúság meg stb..) nem igazán megbízható forrás , de a sárkány adalapjából , leírásából 5-öst kell hogy adjak mert nagyon részletes és információval teli :D. Meg most nézzük a hólidércet csak a hóba tud beleolvadni és abba is csak akkor ha hóvihar van mert hát eléggé kitűnik.
      De a razorwhip elemzését már nagyon várom :3 És viking elemzőset is csinálhatnál , na ott Dagurt nézném meg mert azzal a hajjal húú XD

      Törlés
    6. Hát nem hinszem hogy erősebb példa rá a 2. film. De ha a pontjaira mondod szerintem nem sokat számít. A marmagasság az a magassága mint a lónál . :)

      Törlés
    7. Viking elemzésből igazándiból csak Hanga és Dagur hiányzik őket meg ismerjük mint a rossz pénzt :D A többi megvan csak már nagyon régen 2014-es cikkekben. :)

      Törlés
    8. Erősebb az éjfúriánál a hólidérc!!!Inkább a hólidérc és az ölvész a kutya és az éjfúria a kukac!! Sokat számítanak a pontjai!!!

      Törlés
  4. Ennek semmi értelme nem volt amit írtál, de mindegy... :) Amúgy magán vélemény valaki szerint az erősebb valaki szerint meg a másik amúgy a pontozás meg össze vissza van. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. érdekes hogy azt mondta a soriban hablaty h "idekint túl könnyű célpontok vagyunk"pedig fogatlannal volt...vagyis ez azt jelenti h a hólidérc erősebb!

      Törlés
    2. Am, félre értetted Hablaty mondatát... Könnyű célpontok,de nem azért,mert erősebb a Hólidérc hanem,mert nyílt a terep és nyílt terepen nem lehet elbújni így a Hólidérc meglátja őket míg ők nem látják a viharban. Ezért könnyű célpontok,könnyen meglephetőek.

      Törlés
  5. Ez a sárkány erősebb a másiknál duma egykicsit idegesít engem.Mert a minden sárkány vagy példány más ugyan úgy mint mi.Emberek vagyunk de valaki még is erőssebb a másiknál.Mert mindenki nem lehet egyforma.Lehet hogy az éjfúria(Fogatlan)lehet erősebb de csak annél a példánynál nen biztos,hogy az egész fajnál erősebb csak azért mert két különböző fajtáju sárkány össze mérte erejét.Így nincs erősebb sárkány faj a másiknál ugyan úgy sárkányok csak más fajtáuak.Semmi több.Így nem az éjfúria nem a hólidérc és bármeik sárkánysem a legerőssebb.

    VálaszTörlés
  6. Ezért nem kéne folyton odaírni,hogy ez erőssebb a másiknál csak valaki jobb valamiben ennyi semmi több!!

    VálaszTörlés
  7. Bárki is mondjon bármit NEMÉRDEKEL!!!!!Mert ez így van!!!!!

    VálaszTörlés