2016. november 13., vasárnap

Sárkány elemzés: Cápaféreg

Na sziasztok!

Képtalálat a következőre: „httyd gif”

Most szintén egy HTTYD könyvből (egészen pontosan az Így lehetsz kalóz című 2. könyvből) hoztam el a Cápaférget. De vágjunk is bele:

A Cápaféregek vízi/tengeri sárkányok, a vikingek szerint szörnyű, rémálom szerű lények amelyek eléggé hasonlítanak a pöröly cápákra, a kifejlett példányok elérhetik a 6 méter hosszúságot és legalább 5 sor foguk van. Húsevők, és nem várnak a hajókról kidobott falatokra, hanem felmásznak a fedélzetre, és támadnak... Szárazföldön könnyedén lehagynak egy embert...Azt javaslom, hogy ha csak csekély esély is van arra, hogy Cápaférgekkel találkozhatunk, akkor azonnal hagyjuk el a területet. Ezek az ördögi sárkányok a melegebb tengerekben találhatók, főleg a meleg Nyári Áramlatban a Barbár-szigetvilágban délre. A Cápaférgek elvileg csak akkor támadnak, ha nyílt seb van rajtad. Nem is kell a vízben lenned, hogy kiszagolják a vér szagát, és ha kiszagolják, megbolondulnak. És aztán mivel lábaik is vannak felmásznak a hajóra, és elkapnak. Innen ered a gúny nevük is, a "Kalóz sárkány",mert bár legalább 10 percig kibírják levegőn, áldozatukat általában bevonszolják a vízbe, és ott ölik meg. A tenger egyik legfélelmetesebb ragadozói, az ember sem a vízben sem a szárazföldön nincs biztonságban a közelükben. Úszás közben szárnyaikat behúzzák testüregeikbe azért, hogy csökkentsék a légellenállást úszás közben, ezáltal gyorsabban ússzanak. Képesek tüzet is kibocsátani amely olyan, mint egy víz alatti torpedó. Támadáskor ki is emelkedhetnek a vízből kiterjesztett szárnyaikkal, ilyenkor elég félelmetes látványt nyújtanak. Szemeik kocsányokon lógnak és kalapács alakú fejük miatt néha "Thor Ölebeinek" is nevezik őket. Támadás közben hátsó sor foguk előre hajlik, megragadja az áldozatot, majd amikor visszahúzódik, viszi magával a szerencsétlenül járt prédát is, mint a gyík nyelve a ráragadt legyet. Pörölyfejük végén szemeik forognak, erős úszóik pedig csapkodják a vizet. Gonoszul vicsorogva visszahúzzák az első sor fogukat, mire előrehajol a hátsó sor, mintha önálló életet élne, állkapcsuk pedig őrült módon csattog, mint egy szeletelő gép.
 Személyiség: Kegyetlen, rémálom szerű ragadozók, de sajnos valóságosak. Nem kegyelmeznek senkinek és semminek, ha megérzik a vér szagát megbolondulnak, ezek a lények sokkal veszélyesebbek közönséges cápa rokonaiknál.

Cápaféreg:


Cápaféreg:

Osztály: Tengeri sárkány (gondolom ez Dagály osztályú lenne.)

Fegyvere:
Fűrészes fogak, karmok, stb.

Sebesség: Elképesztő gyors 10 (A könyv szerint 9, de az angol oldal 10-et ír gyorsaságnak.)


Színek: Fekete, szürke és zöld.

Támadás: 9

Méret:  8

Engedetlenség: 9

Félelemkeltés: 9

És akkor egy gyors hír, december 19-22-ig Sárkányok: Irány az Ismeretlen! maraton lesz méghozzá az 5. évad! Legnagyobb bánatunkra 12:55-ös kezdéssel, le fognak adni napi 3 részt ennek értelmében csütörtökön már véget is ér a szezon. Sajnos ebből az adagból az évad záró epizódot (Defenders of the Wing, Part 1) a csatorna kihagyja, valószínűleg azért, mert két részes és az epizód lezárása csak a 6. évadban történik meg. 


Igen-igen, tudom mégis ki a fene ér haza 12:55-re ugyanis aki rendesen iskolába jár a legnagyobb csodával se ér haza addig... Főleg az nem aki pl. messzire mondjuk Budapestre jár iskolába és amúgy vidéken lakik. De nehogy azt mondjátok, hogy nem tettem semmit az ügy érdekében szépen reklamáltam a csatornának, hogy pont EZT a sorozatot MINDIG NÉZHETETLEN időpontra rakják és, hogy mit lehetne csinálni. Szerintem már nagyon elegük van belőlem, mert mindig én vagyok az első reklamáló nekik, de sebaj... Szóval annyit tudtak erre kinyögni, hogy majd valószínűleg ismételni fogják emberi időpontban. De kérdem én miért nem a téli szünetben adják ezt le, mert a legtöbb iskolában december 22-től kezdődik a szünet erre ezek az okosok pont nem 22-től adják mikor majdnem mindenki nézhetné, hanem akkor amikor jóformán senki... Valaki mondja már el ebbe mi a logika...

Képtalálat a következőre: „httyd gif”
Akkor a legközelebbi viszont olvasásra! :)

6 megjegyzés:

  1. A sorozatot dec. 23-án, 27-29-én ismétlik az említett időpontban és mennyiségben.

    VálaszTörlés
  2. ez a cartoon networkon fog menni?

    VálaszTörlés
  3. Akkor most lesz az 5. Évad szinkronnal? Valaki nem tudja hogy mikor jon ki a 6. Évad? én már osze vagyok amúgy ez a sok évad miadt keveredve. Ti nem? miert nem lehet csak 1. 2. 3. és 4. évad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen az 5. évad lesz, és szerintem a 6. évad az eddigiekhez viszonyítva télen jön ki angolul és kb. nyárra szinkronosan legalábbis szerintem, mert eddig az összesnél így volt. :)

      Törlés